Subsidies

Check waar op dit moment de beste mogelijkheden liggen in het speelveld waar je actief bent. Weet je niet goed voor welke regeling jouw project in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.

Filteren:

AanZET 1

Wil jouw bedrijf investeren in zero-emissie trucks en de transportsector helpen verduurzamen? Met de Aanschafsubsidie Zero Emissie Trucks (AanZET) kun je subsidie ontvangen. De subsidie verkleint het prijsverschil tussen een ‘klassieke’ dieseltruck en een schone zero-emissie (volledig uitstootvrije) truck.

Circulaire Ketenprojecten 3

Wil je samen met andere ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) een circulair product of circulaire dienst ontwerpen? Of wil je processen of businessmodel circulair organiseren? En wil je daarvoor hulp van een ervaren procesbegeleider? De subsidie circulaire ketenprojecten kan je hierbij ondersteunen.

DEI+ 5

Wil je als ondernemer minder energie gebruiken in jouw productieproces? Heb je een innovatieve techniek waarmee je minder CO2 uitstoot? Voor pilot- of demonstratieprojecten binnen jouw bedrijf kun je subsidie aanvragen vanuit de regeling demonstratie energie- en klimaatinnovatie (DEI+).

DGGF 7

Wil je zaken doen in een opkomende markt of een ontwikkelingsland? Kun je hulp gebruiken bij het rondkrijgen van de financiering? De overheid ondersteunt met leningen, participaties, garanties, exportkredietverzekeringen en exportfinancieringen met terugbetaalverplichting via het Dutch Good Growth Fund (DGGF).

DHI 9

De DHI-regeling heeft als doel mkb ondernemingen in Nederland te ondersteunen om succesvol te worden op buitenlandse markten. Heb jij internationale ambities? Dan is deze regeling echt iets voor jou. De regeling helpt bij het uitvoeren van een project in het buitenland, hiermee kun je potentiële afnemers overtuigen van jouw innovatieve technologie, product of dienst.

DKTI 11

Heeft jouw organisatie een transportoplossing met een lage of geen CO2-uitstoot? Of wil je samen met andere organisaties kennis opdoen met de inzet van zero-emissie (ZE) vrachtwagens, transportmiddelen of mobiele werktuigen? Via de Demonstratieregeling Klimaat Technologieën en Innovaties (DKTI-Transport) kun je in aanmerking komen voor subsidie.

DTIF 13

Wil je ondernemen in het buitenland? En heb je moeite om de financiering rond te krijgen? Het Dutch Trade and Investment Fund (DTIF) biedt leningen, garanties en exportfinanciering. Zo kom je snel een stap verder met jouw internationale ambities.

EIA 15

Wil jij als ondernemer investeren in energiezuinige bedrijfsmiddelen en duurzame energietechnieken? Maak dan gebruik van de Energie-investeringsaftrek (EIA). De EIA levert een fiscaal voordeel op. Niet alleen door besparing van de energiekosten, maar ook omdat ondernemingen minder inkomsten- of vennootschapsbelasting hoeven af te dragen.

HER+ 17

Ben je bezig met vernieuwende projecten die leiden tot CO2-vermindering in 2030? Dan sluit jouw project wellicht aan op de subsidieregeling Hernieuwbare Energietransitie (HER+). Deze regeling is gericht op het stimuleren van hernieuwbare energieproductie in combinatie met het realiseren van CO2-vermindering. Het is ook belangrijk dat de ontwikkelingen leiden tot een reductie in de kostprijs van een energie technologie.

Innovatiekrediet 19

Ben je een innovatief bedrijf dat werkt aan nieuwe innovatieve producten of bezig is met de klinische ontwikkeling van een medicijn? Dan kom je wellicht in aanmerking voor het innovatiekrediet. Met het Innovatiekrediet wordt het gat opgevuld dat ontstaat tussen het ontwikkelen van nieuwe producten, processen of diensten en het daadwerkelijk draaien van omzet.

ISDE 21

De ISDE-regeling staat voor Investeringssubsidie duurzame energie. Met deze regeling stimuleert de Rijksoverheid Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte.

LIFE 23

LIFE subsidie is een belangrijk Europees instrument voor de ontwikkeling en uitvoering van het Europese natuur- en milieubeleid. Het programma bestaat uit twee programma’s: Milieu en Klimaat. Er komt een grotere nadruk te liggen op de concrete impact die projecten kunnen hebben op Europese ambities met betrekking tot milieu, klimaat en duurzaamheid.

Onze opdrachtgevers

Subsidies 25
Subsidies 27
Subsidies 29
Subsidies 31
Subsidies 33
Subsidies 35

Wil je meer weten over subsidies?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

    Subsidies 37
    Sjanne Wolterink
    Consultant duurzame energie