ICT en softwareontwikkeling

Door digitale innovatie ontstaan nieuwe mogelijkheden en verandert de manier waarop we leven en werken drastisch. Geen sector kan momenteel nog zonder ICT. Soms gaat het om specifieke uitdagingen en kansen, maar vaak kunnen sectoren van elkaar leren. Digitalisering is namelijk een motor voor innovatie en economische groei. Voor veel maatschappelijke uitdagingen, zoals de energietransitie en veiligheid is op korte termijn veel nieuwe technologie nodig. Nieuwe technologie kost vaak jaren om te ontwikkelen en toe te passen in de praktijk, voordat het doorslaggevende impact heeft. Daarom is het verbinden van technologie aan de maatschappij net zo belangrijk als de technologie zelf en zijn sleuteltechnologieën een belangrijk deel van het missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid van de Nederlandse overheid

 • Venntiv heeft veel sectorervaring. Onze specialisten kennen de sector als hun broekzak en weten naadloos je project te koppelen aan de juiste regeling.
 • Veel regelingen werken op basis van een zogenaamde ‘tender’. Dit betekent dat projecten gerangschikt worden op basis van criteria. Onze meerwaarde ligt in het optimaal combineren van jouw plannen en de uitgangspunten van regeling. Zo kunnen wij de accenten op de juiste plek leggen, waardoor de scoringskansen van je project groter worden.
 • Venntiv heeft een breed netwerk waardoor het eenvoudig is jullie project (indien gewenst) te koppelen aan andere partijen waardoor de slaagkans van een aanvraag wordt verhoogd.
Neem contact op
ICT en softwareontwikkeling

Bij deze expertise zijn de volgende Sustainable Development Goals van toepassing:

ICT en softwareontwikkeling 2

Subsidie en financiering voor ICT-trajecten

Venntiv verzorgt verschillende subsidie- en financieringstrajecten voor ICT-projecten. ICT kan een fundamentele bijdrage leveren aan digitale innovaties. Sleuteltechnologieën zijn belangrijk bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen en kunnen een grote bijdrage leveren aan de economie. Venntiv is betrokken bij een grote verscheidenheid aan softwareprojecten met de volgende thema’s:

 • Kunstmatige intelligentie (AI)
 • Big data
 • Blockchain
 • Quantumtechnologie
 • Robotisering (Smart Industry)

Bespaar tijd en geld met subsidieadvies over ICT en softwareontwikkeling

Bij Venntiv werken experts, stuk voor stuk met een sterke motivatie om hun kennis en ervaring in dienst te stellen van een beter klimaat en milieu. Dat doen zij onder meer door je te helpen met het realiseren van je groene transitie, investering of innovatie. Van onderzoek en strategisch innovatieadvies, projectontwikkeling en het aanvragen van subsidies en financiering tot en met de begeleiding bij de exploitatie en realisatie van impactvolle projecten.

Venntiv als subsidieadviseur

Weet je wat wij het liefste doen? Jouw organisatie helpen met het versnellen van je groene ambitie. Of het nu gaat om de transitie naar duurzame energie, een lineaire naar een circulaire economie, of zero-emissie mobiliteit; een toekomstbestendige wereld maken we samen. ICT kan daarbij helpen. De tijd van treuzelen is voorbij!

Innovatie en duurzaamheid zitten in ons DNA, het realiseren van een groene toekomst zit in ons hart. Als ICT en softwareontwikkeling-experts lopen wij voorop. Een duurzamere wereld: daar gaan én staan wij voor. Niet alleen voor de huidige generatie, maar ook voor generaties na ons!

Subsidies voor ICT en softwareontwikkeling

ICT en softwareontwikkeling 4

WBSO

Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO ) is een fiscale regeling die innovatie stimuleert. De Nederlandse overheid compenseert een deel van de loonkosten, overige kosten en uitgaven voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O), ook wel Research & Development (R&D).
MIT: R&D-Samenwerkingsprojecten

MIT Haalbaarheid

De MIT is een regeling om innovatie bij het midden- en kleinbedrijf te stimuleren, waarbij verschillende technologiegebieden samenwerken. Vanwege het beperkte budget en de vaak krappe aanvraagtermijn is een focus op kwaliteit van groot belang.
MIT R&D-samenwerkingsprojecten

MIT R&D-samenwerking

MIT is een regeling om innovatie bij het midden- en kleinbedrijf te stimuleren, waarbij verschillende technologiegebieden samenwerken. Vanwege het beperkte budget en de vaak krappe aanvraagtermijn is een focus op kwaliteit van groot belang.

Cases ICT en softwareontwikkeling

Voor tal van opdrachtgevers met duurzame ambities mochten we al het subsidietraject en de funding op ons nemen. Hier krijg je een idee voor wie we optimale resultaten in subsidies en financiering mogelijk hebben gemaakt.

Onze opdrachtgevers

ICT en softwareontwikkeling 8
ICT en softwareontwikkeling 10
ICT en softwareontwikkeling 12
ICT en softwareontwikkeling 14
ICT en softwareontwikkeling 16
ICT en softwareontwikkeling 18

Wil je meer weten over ICT en softwareontwikkeling?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

  ICT en softwareontwikkeling 20
  Jeroen Nielen
  Consultant ICT en softwareontwikkeling