Nieuws

Blijf op de hoogte van de nieuwste subsidiekansen en de laatste ontwikkelingen in het subsidielandschap.

Filteren:

Subsidie voor (innovatie in de) landbouw 1

Nieuwe openstelling Investeringsregeling POP3+ 2022 van 1 december 2022 tot en met 31 januari 2023. De POP3+ investeringsregeling 2022 is een GLB subsidie-instrument om boeren te stimuleren om duurzame investeringen te doen in hun bedrijf. Deze regeling is bedoeld om ondernemers te stimuleren in de aanschaf van duurzame investeringen voor hun bedrijf. De subsidie kan worden aangevraagd door alle landbouwers.

Het belangrijkste subsidienieuws van Prinsjesdag 2022 3

Dinsdag presenteerde het kabinet op Prinsjesdag traditiegetrouw haar plannen voor 2023. De belangrijkste ontwikkelingen en wat deze kosten, staan in de Miljoenennota en Rijksbegroting 2023. Wat zijn de gevolgen hiervan op het subsidie- en financieringslandschap met betrekking tot klimaat & duurzaamheid?

DUMAVA voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed 5

Ben je eigenaar van maatschappelijk vastgoed in de zorg, het onderwijs of een (decentrale) overheid? Dan biedt de nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed – kortweg DUMAVA – grote subsidiekansen voor verduurzaming. Subsidie aanvragen kan vanaf 3 oktober 2022.

De KIA CE: Kennis en innovatie voor een circulaire economie 7

​Als onderdeel van het programma ‘Nederland Circulair in 2050’ stimuleert de Kennis en Innovatie Agenda Circulaire Economie (KIA CE) de ontwikkeling van kennis en innovatie gericht op de circulaire economie. Doe jij onderzoek naar, of ontwikkel je innovatieve producten, processen of diensten op het gebied van de circulaire transitie? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor subsidie.​

Wijzigingen en nieuwe openstellingen subsidies voor duurzame innovatie 9

Onlangs heeft het ministerie van EZK diverse wijzigingen en nieuwe openstellingen bekendgemaakt voor subsidieregelingen die gericht zijn op duurzame innovatie. Graag brengen wij je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen.

Subsidieprogramma's OP Oost en OP Zuid openen in september 11

Per 15 september zullen er nieuwe EFRO-regelingen open gaan vanuit OP Oost (Gelderland en Overijssel) en OP Zuid (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland).

Subsidie voor het ontwikkelen van innovaties via het innovatiekrediet 13

Ben je een innovatief bedrijf dat werkt aan nieuwe innovatieve producten of bezig is met de klinische ontwikkeling van een medicijn? Dan kom je wellicht in aanmerking voor het innovatiekrediet.

€ 13 miljard beschikbaar voor duurzame projecten met SDE++ 15

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) gaat op 28 juni 2022 weer open met meer budget dan ooit. Door de hoge CO2-prijs en het extra budget dat het vorige kabinet op Prinsjesdag heeft aangekondigd is een openstellingsbudget van € 13 miljard beschikbaar. Door het hogere openstellingsbudget komen meer technologieën en projecten in aanmerking.

Nieuwe ronde MIT R&D-samenwerking opent begin juni 17

Na de openstelling van de MIT Haalbaarheid in april waarbij je de haalbaarheid van een technische ontwikkeling hebt kunnen onderzoeken, opent begin juni 2022 de MIT R&D-samenwerking. Met deze vervolgstap op de haalbaarheid kun je als je samenwerkt met 1 of meer mkb-ondernemingen​ het product, proces of de technologie gaan ontwikkelen in een R&D-traject.

​Bouwondernemers opgelet! Subsidie Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) bijna open! 19

Om de stikstofproblemen in Nederland aan te pakken heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een nieuwe subsidieregeling geïntroduceerd om werktuigen in de bouw te verduurzamen. Met de subsidie schoon en emissieloos bouwmaterieel kunnen bouwondernemers vanaf het voorjaar van 2022 met subsidie duurzaam bouwmaterieel kopen, zoals graaf- en heimachines, betonmixers en bouwaggregaten.

Nieuwe subsidiekansen voor circulaire ketenprojecten 21

Vanaf dinsdag 3 mei 2022 kun je weer een aanvraag indienen voor de (vernieuwde) subsidie Circulaire Ketenprojecten (SCK). Om in aanmerking te komen voor subsidie dien je samen met andere ondernemers een product- of materiaalketen circulair te maken. Hierbij kan het gaan om een reeds bestaande keten, of een nieuwe. Het resultaat van het project dient kort na afloop van het project op de markt worden gebracht.

€ 40 miljoen subsidie beschikbaar voor de aanschaf van elektrische vrachtwagens 23

De Aanzet-subsidie richt zich op ondernemers die overwegen om een nieuwe N2 of N3 vrachtauto aan te schaffen. Indien zij kiezen voor een schone emissieloze vrachtwagen met batterij-elektrische of waterstof-elektrische aandrijving, in plaats van een 'gewone' diesel kunnen ze vanaf 9 mei 2022 in aanmerking komen voor subsidie.

Onze opdrachtgevers

Nieuws 25
Nieuws 27
Nieuws 29
Nieuws 31
Nieuws 33
Nieuws 35

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

    Nieuws 37
    Jeroen Nielen
    Expert ICT en duurzame energie