Nieuws

Blijf op de hoogte van de nieuwste subsidiekansen en de laatste ontwikkelingen in het subsidielandschap.

Filteren:

Samenwerken aan innovatie (EIP) stoppen met couperen van varkensstaarten

Heb jij een varkenshouderij? En wil jij in samenwerking met andere partijen stoppen met het couperen van varkensstaarten? Dan kun je in aanmerking komen voor subsidie via de EIP subsidie voor het stoppen met het couperen van varkensstaarten. Deze subsidie ondersteunt gangbare varkenshouderijen tijdens het verbeteren van de leefomgeving zodat varkens minder snel geneigd zijn om te staartbijten.

Robots in de landbouw 2

Conventionele landbouw staat op een keerpunt. Het moet anders. Meer biodiversiteit, lichtere machines en kleinere percelen. Maar hoe gaan we dit met zijn allen doen zonder de productiviteit en efficiëntie op te geven? Robots vormen een oplossing voor dit probleem.

Agroforestry

Onze eerste “klant” in de agrarische sector was Anna. Al zien we Anna niet echt als een klant. Een échte koploper, doorzetter – moeder. Energiek, gedreven, verbinder, ondernemend – maar ook gefrustreerd – is Anna aan het pionieren in de wereld van landbouw.

land delen of land sparen?

De politiek staat voor een cruciale keuze: land delen of land sparen? Deze discussie, beter bekend als de “land sharing or land sparing” discussie, vormt de kern van het duurzaamheidsdebat en heeft verstrekkende gevolgen: moeten we de voedselproductie op kleine stukken land intensiveren, zodat we land overhouden voor natuur. Óf moeten we landbouw en natuur combineren in minder intensieve vormen van landbouw.

DUMAVA

Het belang van verduurzaming is groot en daarom opent op maandag 18 september 2023 een nieuwe ronde van de subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA). Deze subsidieregeling richt zich op het verduurzamen van maatschappelijke gebouwen met als doel het verminderen van energieverbruik en CO2-uitstoot en is daarmee interessant voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed die hun vastgoed graag willen verduurzamen.

Demissionair Kabinet

Het demissionaire status van het kabinet zorgt voor enige vertraging, maar demissionair minister Adema wil toch werken aan een toekomst voor boeren. Het huidige kabinet werkt aan oplossingen voor kindertoeslagen en Groningen, maar er zijn geen uitspraken gedaan over stikstofaanpak en toekomst van landbouw en natuur. De Tweede Kamer bepaalt welke onderwerpen controversieel zijn, en waarschijnlijk worden stikstof en landbouwbeleid als controversieel beschouwd, waardoor er verwacht wordt dat er op deze dossiers stilstand zal zijn.

De vrouw achter de boer

Vrouwen spelen een cruciale rol in de agrarische sector, vaak als drijvende kracht achter duurzame transitie en bewustzijn. Ondanks hun belangrijke bijdrage zijn leidinggevende functies in de landbouw nog grotendeels door mannen bezet. Het bevorderen van vrouwelijk leiderschap kan leiden tot inclusievere en holistische beleidsvorming.

Agrarische sector

Binnenkort openen er nieuwe subsidiekansen voor ondernemers in de agrarische sector. Werk jij aan preventieve en niet-chemische maatregelen om geïntegreerde gewasbescherming te verbeteren? Of ben jij een erkende producentenorganisatie (PO)? En ga jij de groente- en fruitproductie van jouw leden verduurzamen of verbeteren?

Boerenversneller - bedrijfsplan als basis

Vrouwen spelen een cruciale rol in de agrarische sector, vaak als drijvende kracht achter duurzame transitie en bewustzijn. Ondanks hun belangrijke bijdrage zijn leidinggevende functies in de landbouw nog grotendeels door mannen bezet. Het bevorderen van vrouwelijk leiderschap kan leiden tot inclusievere en holistische beleidsvorming.

Onze opdrachtgevers

Nieuws 11
Nieuws 13
Nieuws 15
Nieuws 17
Nieuws 19
Nieuws 21

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

    Nieuws 23
    Jeroen Nielen
    Consultant ICT en softwareontwikkeling