Nieuws

Blijf op de hoogte van de nieuwste subsidiekansen en de laatste ontwikkelingen in het subsidielandschap.

Filteren:

Versterk de Cyberweerbaarheid

De TKI-oproep 2024 nodigt publiek-private samenwerkingen uit om innovatieve projecten in te dienen die cyberweerbaarheid in sectoren zoals energie, gezondheidszorg, ICT en tuinbouw verbeteren. Projecten kunnen tussen 14 juni en 25 oktober 2024 worden ingediend, met financiering van €100.000 - €500.000 per project en een totaalbudget van €2,5 miljoen. Deelnemende consortia moeten bestaan uit minimaal één onderzoeksinstelling en één bedrijf.

Voorstellen nieuwe medewerkers

Er zijn twee nieuwe medewerkers bij ons team gekomen: Jeanne en Yaimi. Jeanne, met een achtergrond in Internationale Bedrijfskunde en twintig jaar ervaring in Spanje als projectontwikkelaar, werkt nu bij de afdeling aanvragen en is gepassioneerd over duurzame bouwmaterialen en energiezuinige woningen. Yaimi, 26 jaar oud en recent afgestudeerd als Management Assistent, neemt de taken van Willemijn over tijdens haar zwangerschapsverlof. Ze is sociaal, leergierig en goed georganiseerd. We heten Jeanne en Yaimi van harte welkom en kijken uit naar een succesvolle samenwerking.

MIT: R&D-Samenwerkingsprojecten

De MIT-subsidie voor R&D-Samenwerkingsprojecten stimuleert MKB-bedrijven om samen innovatieve producten, diensten, of processen te ontwikkelen die inspelen op maatschappelijke uitdagingen in Nederland. Projecten moeten innovatief zijn en minstens één andere MKB-partner betrekken. De subsidie dekt tot 35% van de projectkosten, met een maximum van € 350.000.

Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling (EKOO: Elektriciteit)

De Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling (EKOO) Elektriciteit regeling ondersteunt bedrijven bij onderzoek en ontwikkeling van duurzame energietechnologieën, gericht op innovatie, efficiëntie, en milieu-impact. Subsidies tot € 500.000 zijn beschikbaar voor projecten in hernieuwbare energie op zee en op land. Het subsidiepercentage kan oplopen tot 60% (80% voor kennisinstellingen). Projecten moeten een looptijd van maximaal 4 jaar hebben en in 2034 op de markt komen.

DEI+ regeling

De Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) regeling ondersteunt bedrijven en instellingen bij innovatieve projecten gericht op energiebesparing en CO2-reductie. Subsidies kunnen worden aangevraagd voor projecten in onder andere CO₂-afvang, circulaire economie, energie-efficiëntie, en hernieuwbare energie. Meer weten, lees snel verder.

TSE Industrie Studies

Ben jij ondernemer en wil je de haalbaarheid van een innovatief pilot- of demonstratieproject in de industrie onderzoeken? Of onderzoek je de haalbaarheid van een project voor uitontwikkelde technologie? En help je met dit project de CO₂-uitstoot in 2030 (of eerder) te verminderen? Dan is de regeling Topsector Energiestudies Industrie wellicht iets voor jou. De regeling staat open tot 31 maart 2025.

DEI+ Circulaire Economie

Wil je binnen je bedrijf een nieuwe innovatie testen of demonstreren? Gericht op het recyclen van materialen, het aanpassen van installaties voor gerecyclede materialen, of het gebruik van grondstoffen uit biomassa (biobased)? Verwacht u hierdoor een vermindering van CO2-uitstoot te realiseren? Dan kun je subsidie aanvragen via de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+): Circulaire economie. Deze regeling staat ook open voor kleinere projecten, de maximale subsidie bedraagt € 3 miljoen.

DUMAVA-subsidie voor de verduurzaming van jouw maatschappelijk vastgoed

Goed nieuws voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed. Op 3 juni 2024 opent de DUMAVA-subsidie. Met een totaalbudget van € 237,5 miljoen, biedt deze regeling eigenaren van maatschappelijk vastgoed een uitgelezen kans om duurzaamheidsmaatregelen te treffen.

KIA CE

Heb jij een goed idee hoe je een product, proces of dienst in Nederland circulair kan maken? Goed nieuws! De KIA CE subsidie komt er weer aan. De regeling is bedoeld om circulaire innovatie in Nederland te stimuleren. Het ondersteunt projecten die circulaire producten, processen of diensten ontwikkelen en op de markt brengen binnen tien jaar. Dit jaar zijn er subsidies beschikbaar voor samenwerkingsprojecten in de maakindustrie en consumptiegoederen.

Onze opdrachtgevers

Nieuws 9
Nieuws 11
Nieuws 13
Nieuws 15
Nieuws 17
Nieuws 19

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

    Nieuws 21
    Jeroen Nielen
    Consultant ICT en softwareontwikkeling