Duurzame energieopwekking en -opslag

Nederland werkt aan duurzame, betrouwbare en beschikbare energie die voor iedereen betaalbaar is. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam zijn. Nederland wekt duurzame energie vooral op met:

 • Windturbines op zee
 • Windmolens op land
 • Zonnepanelen op daken en in zonneparken

In de toekomst komen daar technieken bij die nu nog verder doorontwikkeld moeten worden, zoals aardwarmte, restwarmte en groene waterstof. En op langer termijn komen wellicht ook nieuwe technieken als thorium beschikbaar voor energieopwekking.

 • Venntiv heeft veel sectorervaring. Onze specialisten kennen de sector als hun broekzak en weten naadloos je project te koppelen aan de juiste regeling.
 • Veel regelingen werken op basis van een zogenaamde ‘tender’. Dit betekent dat projecten gerangschikt worden op basis van criteria. Onze meerwaarde ligt in het optimaal combineren van jouw plannen en de uitgangspunten van regeling. Zo kunnen wij de accenten op de juiste plek leggen, waardoor de scoringskansen van je project groter worden.
 • Venntiv heeft een breed netwerk waardoor het eenvoudig is jullie project (indien gewenst) te koppelen aan andere partijen waardoor de slaagkans van een aanvraag wordt verhoogd.
Neem contact op
Duurzame energieopwekking en -opslag

Bij deze expertise zijn de volgende Sustainable Development Goals van toepassing:

Duurzame energieopwekking en -opslag 2

Energieopslag

Door de snel groeiende hoeveelheid duurzaam opgewekte energie uit wind en zon neemt de behoefte aan flexibiliteit toe om aanbod en vraag in balans te houden. Waar het aanbod van fossiele energie min of meer constant is, wisselt dat van zon en wind sterk. Door duurzaam opgewekte energie in tijden van overproductie (grootschalig) te converteren en op te slaan kan het gebruik verschoven worden in de tijd naar momenten dat er een tekort is. Venntiv is betrokken bij een grote verscheidenheid aan energieopslagsystemen zoals:

 • Batterijtechnologie
 • Opslag in waterstof
 • Ondergrondse opslag – CAES
 • Car as powerplant
 • Ammonia
 • Artificiële koolwaterstoffen

Bespaar tijd en geld met subsidieadvies over duurzame energieopwekking en -opslag

Bij Venntiv werken experts, stuk voor stuk met een sterke motivatie om hun kennis en ervaring in dienst te stellen van een beter klimaat en milieu. Dat doen zij onder meer door je te helpen met het realiseren van je groene transitie, investering of innovatie. Van onderzoek en strategisch innovatieadvies, projectontwikkeling en het aanvragen van subsidies en financiering tot en met de begeleiding bij de exploitatie en realisatie van impactvolle projecten.

Venntiv als subsidieadviseur

Weet je wat wij het liefste doen? Jouw organisatie helpen met het versnellen van je groene ambitie. Of het nu gaat om de transitie naar duurzame energie, een lineaire naar een circulaire economie, of zero-emissie mobiliteit; een toekomstbestendige wereld maken we samen. De tijd van treuzelen is voorbij!

Innovatie en duurzaamheid zitten in ons DNA, het realiseren van een groene toekomst zit in ons hart. Als duurzame energie-experts lopen wij voorop. Een duurzamere wereld: daar gaan én staan wij voor. Niet alleen voor de huidige generatie, maar ook voor generaties na ons!

Subsidies voor duurzame energieopwekking en -opslag

DEI+ regeling

DEI+ subsidie

DEI+ (Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie) is een subsidieregeling van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Nederland, die gericht is op het stimuleren van innovatieve energieprojecten en het versnellen van de energietransitie.

Cases duurzame energieopwekking en -opslag

Voor tal van opdrachtgevers met duurzame ambities mochten we al het subsidietraject en de funding op ons nemen. Hier krijg je een idee voor wie we optimale resultaten in subsidies en financiering mogelijk hebben gemaakt.

Onze opdrachtgevers

Duurzame energieopwekking en -opslag 5
Duurzame energieopwekking en -opslag 7
Duurzame energieopwekking en -opslag 9
Duurzame energieopwekking en -opslag 11
Duurzame energieopwekking en -opslag 13
Duurzame energieopwekking en -opslag 15

Wil je meer weten over duurzame energieopwekking en -opslag?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

  Duurzame energieopwekking en -opslag 17
  Sjanne Wolterink
  Consultant duurzame energie