Subsidies voor de duurzame innovaties met de EKOO-regeling

Subsidies voor de duurzame innovaties met de EKOO-regeling

Subsidies voor de duurzame innovaties met de EKOO-regeling

Vanuit het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is onlangs de EKOO-regeling geopend. Voorheen was dit de TSE O&O. Gaat jouw bedrijf goedkopere, klimaatneutrale en/ of circulaire producten of diensten ontwikkelen of onderzoeken? Dan is de EKOO subsidie iets voor jou! Deze subsidie kan tot wel 60% van de kosten vergoeden! Lees verder om meer te leren over de EKOO-regeling.

Thema’s
De EKOO regeling heeft een aantal thema’s waar projecten bij kunnen aansluiten. Deze thema’s zijn als volgt:
1. Keteninnovatie voor Duurzame Grondstoffen: Ontwikkel projecten die de gehele keten van grondstof tot materiaal vernieuwen, inclusief het hergebruik van reststromen.
2. Energiebesparing en Groene Alternatieven: Verminder energieverbruik door hergebruik van energie, vervanging van fossiele brandstoffen en productie van groene waterstof via elektrolyse.
3. Oplossingen voor veranderingsvraagstukken: Werk aan innovatieve oplossingen voor economische, ecologische, sociale en institutionele uitdagingen.
4. Digitale Innovaties voor Grondstoftraceerbaarheid: Implementeer digitale en technische innovaties die de traceerbaarheid van grondstoffen verbeteren.

De subsidie financiert altijd 25% van de subsidiabele kosten. Echter wordt dit percentage met 10% verhoogd voor middelgrote ondernemingen en 20% voor kleine ondernemingen. Daarbovenop krijgen samenwerkingsverbanden 15% extra subsidie, wat in totaal uit kan komen op 60% subsidie. Benut deze kans om jouw duurzame ambities te realiseren met de EKOO-subsidie.

De EKOO is een tenderregeling waarbij de best scorende projecten subsidie ontvangen. De aanvraagperiode eindigt op 14 mei 2024, dus wees er snel bij!

Meer weten?
Denk jij gebruik te kunnen maken van deze regeling of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via 055 843 48 15 of mail naar info@venntiv.com.

Vragen? Neem contact op

Onze opdrachtgevers

Subsidies voor de duurzame innovaties met de EKOO-regeling 1
Subsidies voor de duurzame innovaties met de EKOO-regeling 3
Subsidies voor de duurzame innovaties met de EKOO-regeling 5
Subsidies voor de duurzame innovaties met de EKOO-regeling 7
Subsidies voor de duurzame innovaties met de EKOO-regeling 9
Subsidies voor de duurzame innovaties met de EKOO-regeling 11

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

    Subsidies voor de duurzame innovaties met de EKOO-regeling 13
    Ronald Poppens
    Consultant circulaire economie