Subsidie voor jouw innovatieproject met de MIT Haalbaarheid

MIT haalbaarheid

Heb je een grote innovatieopdracht binnengehaald of ga je voor jouw eigen onderneming een groot innovatieproject beginnen? Het MIT-haalbaarheidsproject is gericht op individuele mkb-ondernemers. Met een haalbaarheidsproject kun je de technische en economische risico’s in kaart brengen van een genomen innovatieproject.

Voorafgaand aan de ontwikkeling zit vaak een haalbaarheidsstudie. Op deze haalbaarheidsstudie kun je tot € 20.000 subsidie krijgen via een MIT-haalbaarheidsproject.

Wat zijn haalbaarheidsprojecten?

Het project bestaat uit een haalbaarheidsstudie, eventueel aangevuld met industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling. Een haalbaarheidsproject bestaat voor tenminste 60% van de kosten uit een haalbaarheidsstudie en mag voor 40% uit de experimentele ontwikkeling bestaan.

Voorbeelden van een haalbaarheidsstudie zijn:

 • literatuuronderzoek;
 • octrooionderzoek;
 • inventarisatie van beschikbare technologie en mogelijke partners;
 • marktverkenning;
 • concurrentieanalyse.

Voorbeelden van een industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling zijn werkzaamheden gericht op het verkrijgen van kennis rond de ontwikkeling van nieuwe producten, productieprocessen of diensten. Dit mogen interne (eigen uren) en externe kosten (kosten derden) zijn.

De subsidie

De maximale subsidiabele projectkosten bedragen € 50.000, -. Dit betekent dat het maximale subsidiebedrag € 20.000, – is (40% van € 50.000, -). Minimaal 60% van de kosten moet bestaan uit de haalbaarheidsstudie.

Hoe wordt het MIT-haalbaarheidsproject uitgekeerd?

De subsidie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten. Alleen de kosten van de aanvrager zijn subsidiabel. De looptijd van een haalbaarheidsproject bedraagt maximaal 1 jaar. Binnen 4 maanden van de subsidieaanvraag moet gestart worden met de uitvoering van het haalbaarheidsproject.

Openstelling

De MIT Haalbaarheid opent op 20 april 2021. Aanvragen worden in behandeling genomen middels het first come, first serve-principe. Dit betekent dat aanvragen worden beoordeeld op basis van binnenkomst, totdat het budget is uitgeput. Zorg er daarom voor dat subsidie tijdig wordt aangevraagd, uit ervaring blijkt dat het budget op de eerste dag al is uitgeput! Een tijdige voorbereiding is dus vereist!

Vragen? Neem contact op

Onze opdrachtgevers

Subsidie voor jouw innovatieproject met de MIT Haalbaarheid 1
Subsidie voor jouw innovatieproject met de MIT Haalbaarheid 3
Subsidie voor jouw innovatieproject met de MIT Haalbaarheid 5
Subsidie voor jouw innovatieproject met de MIT Haalbaarheid 7
Subsidie voor jouw innovatieproject met de MIT Haalbaarheid 9
Subsidie voor jouw innovatieproject met de MIT Haalbaarheid 11

Wil je meer weten over dit artikel?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

  Subsidie voor jouw innovatieproject met de MIT Haalbaarheid 13
  Sjanne Wolterink
  Consultant duurzame energie