KIA CE

Subsidie voor jouw circulaire innovatie met de KIA CE regeling

KIA CE

Heb jij een goed idee hoe je een product, proces of dienst in Nederland circulair kan maken? Goed nieuws! De KIA CE subsidie komt er weer aan.

Wat is de KIA CE subsidie?
De Kennis en Innovatie Agenda – Circulaire Economie (KIA CE) subsidie stimuleert het ontwikkelen van een circulair product, concept of dienst dat uiterlijk over tien jaar op de Nederlandse markt zal worden geïntroduceerd.

De twee categorieën die dit jaar worden gesubsidieerd zijn de maakindustrie (kapitaalgoederen, elektrolysers en batterijen voor licht elektrisch vervoer) en consumptiegoederen (elektrische apparaten, meubels, textiel en verpakkingen en wegwerpproducten).

Voor wie is de KIA CE regeling bedoeld?
Deze regeling is bedoeld voor samenwerkingsprojecten tussen Nederlandse ondernemingen die vastberaden zijn om de circulaire economie een handje op weg te helpen.

Wat wordt er gefinancierd?
Binnen de KIA CE worden er twee activiteiten gefinancierd: (1) R&D met als doel een circulair product, dienst of proces en (2) onderzoek naar consumentengedrag en naar bedrijfs- en verdienmodellen gericht op een circulaire innovatie. Denk hier bij bijvoorbeeld aan product-as-a-service modellen.

De subsidie is tot 60% van de projectkosten met een maximum van €500.000 per project. In totaal zit er €2.500.000 in de pot voor 2024.

Hoe kan je aanvragen?
De regeling sluit op 15 augustus, omdat dit een tender-regeling is zal na deze datum elk project een beoordeling krijgen zullen de beste projecten subsidie krijgen. Ons team staat klaar om je te ondersteunen bij elke stap van het aanvraagproces.

Meer weten?
Denk jij gebruik te kunnen maken van deze regeling of wil je meer informatie? Wij helpen je graag om van deze kans gebruik te maken en je innovatieve ambities waar te maken. Neem contact met ons op via 055 843 48 15 of mail naar info@venntiv.com.

Vragen? Neem contact op

Onze opdrachtgevers

Subsidie voor jouw circulaire innovatie met de KIA CE regeling 1
Subsidie voor jouw circulaire innovatie met de KIA CE regeling 3
Subsidie voor jouw circulaire innovatie met de KIA CE regeling 5
Subsidie voor jouw circulaire innovatie met de KIA CE regeling 7
Subsidie voor jouw circulaire innovatie met de KIA CE regeling 9
Subsidie voor jouw circulaire innovatie met de KIA CE regeling 11

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

    Subsidie voor jouw circulaire innovatie met de KIA CE regeling 13
    Sascha Smit
    Consultant duurzame voedselproductie en landbouw