Ben je een innovatief bedrijf dat werkt aan nieuwe innovatieve producten of bezig is met de klinische ontwikkeling van een medicijn? Dan kom je wellicht in aanmerking voor het innovatiekrediet.

Voor wie is het innovatiekrediet?

Het innovatiekrediet is een overheidskrediet voor Nederlandse bedrijven (van start-up tot grootbedrijf) die werken aan veelbelovende, innovatieve projecten inclusief processen en diensten. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat versterkt met het innovatiekrediet de innovatiekracht en duurzame groei van de Nederlandse economie.

Budget

Het beschikbare budget in 2022 bedraagt € 60 miljoen euro: € 40 miljoen voor technische ontwikkelingsprojecten en € 20 miljoen voor klinische ontwikkelingsprojecten.

Met het Innovatiekrediet kan maximaal 35% (voor mkb-bedrijven) of 45% (voor kleine mkb-bedrijven) van de totale ontwikkelingskosten van een project worden gefinancierd tot een maximum van € 40 miljoen. De hoogte van de rente van het risicodragend krediet is afhankelijk van het risicoprofiel en bedraagt tussen de 4% en 7%

Komt mijn project in aanmerking?

Zoals bij alle subsidies en leningen zijn er ook bij het Innovatiekrediet enkele belangrijke voorwaarden waar je rekening mee moet houden:

  • Jouw project moet uitdagend en innovatief zijn op een technisch vlak
  • Jouw project moet minimaal €150.000 aan projectkosten kennen
  • Binnen vijf jaar moet jouw project tot een marktrijp product, proces, dienst of medicijn leiden
  • Jouw project moet een positieve invloed gaan hebben op de Nederlandse economie.

Geinteresseerd?

Denk jij gebruik te kunnen maken van deze regeling of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via 055 843 48 15 of mail naar info@venntiv.com.