Nieuwe openstelling MIT Haalbaarheid in april

Nieuwe openstelling MIT Haalbaarheid in april

Nieuwe openstelling MIT Haalbaarheid in april

We hebben goed nieuws voor iedereen die zich met innovatie en technologie bezighoudt! De MIT-Haalbaarheidssubsidie gaat begin april weer open, en vormt een geweldige kans om projecten een goede kick-start te geven.

Wat is de MIT-Haalbaarheidssubsidie?
De MIT-Haalbaarheidssubsidie is gericht is op het stimuleren van innovatie binnen het midden- en kleinbedrijf. Deze subsidie is bedoeld om de haalbaarheid van een innovatief idee te onderzoeken voordat je de volledige ontwikkelingsfase ingaat.

Voor wie is het bedoeld?
Ben je een MKB-ondernemer met een innovatief idee dat je graag wilt verkennen? Dan is deze subsidie speciaal voor jou. De regeling is bedoeld voor projecten die zich richten op de ontwikkeling van nieuwe producten, processen of diensten. Belangrijk hierbij is dat het project aansluit op één van de vijf thema’s vanuit het Missiegedreven Innovatie en Topsectoren beleid: Energietransitie, Circulaire economie, Gezondheid en zorg, Landbouw, water en voedsel of Veiligheid.

Wat wordt er gefinancierd?
De subsidie dekt verschillende kosten die komen kijken bij het onderzoeken van de haalbaarheid van je project. Denk hierbij aan marktstudies, patentonderzoek, en het verkennen van de technische mogelijkheden. Hierbij kun je tot 40% van de projectkosten vergoed krijgen, met een maximum van € 20.000.

Hoe kan je aanvragen?
Een MIT-aanvraag kunnen je indienen bij diverse regionale MIT-loketten. De openingsdata van verschillen per provincie. Uit ervaring blijkt dat het budget op de eerste dag al is uitgeput! Een tijdige voorbereiding is dus vereist! Ons team staat klaar om je te begeleiden bij het gehele proces, van het formuleren van je projectidee tot het indienen van je aanvraag en het voorbereiden van de volgende aanvraag voor wanneer de haalbaarheidsstudie is afgerond.

Meer weten?
Denk jij gebruik te kunnen maken van deze regeling of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via 055 843 48 15 of mail naar info@venntiv.com.

Vragen? Neem contact op

Onze opdrachtgevers

Nieuwe openstelling MIT Haalbaarheid in april 1
Nieuwe openstelling MIT Haalbaarheid in april 3
Nieuwe openstelling MIT Haalbaarheid in april 5
Nieuwe openstelling MIT Haalbaarheid in april 7
Nieuwe openstelling MIT Haalbaarheid in april 9
Nieuwe openstelling MIT Haalbaarheid in april 11

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.