MOOI-regeling: extra openstelling voor systeemoplossingen hernieuwbare elektriciteit

MOOI-regeling: extra openstelling voor systeemoplossingen hernieuwbare elektriciteit 1

Binnenkort opent er een extra ronde voor de Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI). Deze ronde zal gericht zijn op systeemoplossing om het energiesysteem klaar te maken voor grote hoeveelheden hernieuwbare (duurzame) elektriciteit. De precieze datum van de openstelling is momenteel nog niet bekend.

Budget en planning

Naar verwachting zal er € 13 miljoen subsidie beschikbaar worden gesteld. Geïnteresseerde samenwerkingsverbanden zijn verplicht een vooraanmelding in te dienen, dit kan tot uiterlijk 4 mei 2021. Deze vooraanmelding is verplicht! In juni volgt een advies over de vooraanmeldingen. Vervolgens hebben de partijen tot 7 september 2021 om een definitieve aanvraag in te dienen. Alle complete aanvragen worden beoordeelt door een beoordelingscommissie. Projecten die voldoen aan alle criteria en het hoogste score zullen in aanmerking komen voor subsidie.

Samenwerking

Binnen het samenwerkingsverband ontwikkelen de partijen innovaties voor verschillende schakels van opwekken, transport en distributie, opslag en conversie en verbruik. Hun oplossing moet gaan over het opwekken van hernieuwbare elektriciteit plus ten minste 1 van de andere 3 schakels. De samenwerkingsverbanden verschillende rollen in de keten, waaronder bij voorkeur de rol van eindgebruiker.

Belangrijke voorwaarden

De ingediende projecten hebben een looptijd van maximaal 4 jaar. Uiterlijk 2030 moeten de innovaties worden toegepast. Dit hoeft niet op grote schaal, maar kan in een demonstratiefase. Belangrijk is dat de innovatie er komt tegen zo laag mogelijke maatschappelijke kosten. Denk hierbij aan beperkte systeemkosten en beperkte gevolgen voor medegebruikers en ecologie. Ook moet er voor de innovatie draagvlak zijn in de maatschappij.

Geïnteresseerd?

Denk jij gebruik te kunnen maken van deze regeling of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via tel: 055 843 48 15 of mail naar info@venntiv.com.

Vragen? Neem contact op

Onze opdrachtgevers

MOOI-regeling: extra openstelling voor systeemoplossingen hernieuwbare elektriciteit 3
MOOI-regeling: extra openstelling voor systeemoplossingen hernieuwbare elektriciteit 5
MOOI-regeling: extra openstelling voor systeemoplossingen hernieuwbare elektriciteit 7
MOOI-regeling: extra openstelling voor systeemoplossingen hernieuwbare elektriciteit 9
MOOI-regeling: extra openstelling voor systeemoplossingen hernieuwbare elektriciteit 11
MOOI-regeling: extra openstelling voor systeemoplossingen hernieuwbare elektriciteit 13

Wil je meer weten over dit artikel?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

    MOOI-regeling: extra openstelling voor systeemoplossingen hernieuwbare elektriciteit 15
    Sjanne Wolterink
    Consultant duurzame energie