Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling (EKOO: Elektriciteit)

Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling (EKOO: Elektriciteit)

Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling (EKOO: Elektriciteit)

Onderzoekt of ontwikkelt jouw bedrijf mogelijkheden voor prestatieverbeteringen voor de opwek van hernieuwbare (duurzame) energie? Zorg je voor veel meer capaciteit? Of zorg je voor hergebruik van grondstoffen en materialen en gebruik je die zo goed mogelijk? Werk je daarbij samen met andere bedrijven of onderzoekers? Dan is de subsidieregeling Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling (EKOO) Elektriciteit wellicht iets voor jou!

De regeling “Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling” (EKOO) Elektriciteit richt zich op het bevorderen van innovaties en onderzoek die bijdragen aan een duurzame energievoorziening en het verminderen van klimaatverandering.

Over de regeling
De EKOO-regeling Elektriciteit biedt een gestructureerd kader om de ontwikkeling en implementatie van duurzame energietechnologieën te ondersteunen, met een focus op innovatie, efficiëntie en milieu-impact.

Dit stelt deelnemende projecten in staat om niet alleen technologische vooruitgang te boeken, maar ook bij te dragen aan bredere maatschappelijke en economische doelen op het gebied van duurzaamheid.

Innovatiethema’s
Je kunt subsidie krijgen als jouw innovatie een onderzoeksproject of een ontwikkelingsproject is. Daarnaast moet het project vallen binnen onderstaande innovatiethema’s:

  1. Hernieuwbare energie op zee
  2. Opwek van hernieuwbare elektriciteit op land en in de gebouwde omgeving

Subsidiebedrag en voorwaarden
Je kunt maximaal € 500.000,- subsidie per aanvraag krijgen over jouw industriële onderzoek en/of experimentele ontwikkeling. Het subsidiepercentage kan afhankelijk van je mkb-status oplopen tot 60% (80% bij kennisinstellingen die niet-economische activiteiten uitvoeren) van je kosten. Je project mag maximaal 4 jaar looptijd hebben en moet in 2034 op de markt komen.

Openstelling
De regeling is opengesteld vanaf 4 juni 2024. De einddatum is 20 augustus  2024. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst en zolang het beschikbare budget nog niet is uitgeput.

Meer weten?
Denk jij gebruik te kunnen maken van deze regeling of wil je meer informatie? Wij helpen je graag om van deze kans gebruik te maken en je innovatieve ambities waar te maken. Neem contact met ons op via 055 843 48 15 of mail naar info@venntiv.com.

Vragen? Neem contact op

Onze opdrachtgevers

Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling (EKOO: Elektriciteit) 1
Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling (EKOO: Elektriciteit) 3
Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling (EKOO: Elektriciteit) 5
Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling (EKOO: Elektriciteit) 7
Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling (EKOO: Elektriciteit) 9
Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling (EKOO: Elektriciteit) 11

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

    Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling (EKOO: Elektriciteit) 13
    Ronald Poppens
    Consultant circulaire economie