Dien je WBSO-mededeling uiterlijk 31 maart in!

Dien je WBSO-mededeling uiterlijk 31 maart in!

Heb jij in 2020 een succesvolle WBSO-aanvraag ingediend? Dan moet je uiterlijk 31 maart 2021 ‘mededeling’ hiervan doen. Met de mededeling sluit je de WBSO-cyclus van 2020 af. Doe je dit niet, riskeer je een boete.

WBSO-mededeling over 2020

Iedereen die in 2020 een succesvolle WBSO-aanvraag heeft ingediend is verplicht tot het indienen van de WBSO-mededeling. Met de mededeling moeten de exacte speur- en ontwikkelingsuren en de eventuele R&D-en -uitgaven van alle aanvragen in het gehele jaar worden opgegeven aan de RVO.

Het is belangrijk de mededeling goed voor te eventuele problemen bij een controle ter voorkomen. Als ondernemer bepaal je zelf welke uren er per aanvraagperiode in aanmerking komen voor de WBSO. Dit jaartotaal geef je door aan de RVO. Laat erop dat je een zorgvuldig opgave van uren en kosten, dit is het maximale WBSO-voordeel. Geef je minder uren en kosten op dan op de beschikbare staat vermeld, betekent dit een lagere WBSO-opbrengst. Andersom werkt dit niet zo! Meer uren en kosten betekent betekent géén hogere opbrengst

Schuiven met uren

Bedrijven die meerdere aanvragen hebben ingediend, kunnen kijken van het zinvol is te schuiven met uren. Het is toegestaan uren te schuiven naar een ander project binnen de S&O verklaring waar meer uren aan zijn besteed. Hetzelfde geldt voor schuiven met kosten en uitgaven.

Indienen

Let op, dien je mededeling op tijd in! Uiterlijk 31 maart 2021 moet de mededeling binnen zijn. Indien dit niet het geval is riskeer je een boete!!

Vragen? Neem contact op

Onze opdrachtgevers

Dien je WBSO-mededeling uiterlijk 31 maart in! 2
Dien je WBSO-mededeling uiterlijk 31 maart in! 4
Dien je WBSO-mededeling uiterlijk 31 maart in! 6
Dien je WBSO-mededeling uiterlijk 31 maart in! 8
Dien je WBSO-mededeling uiterlijk 31 maart in! 10
Dien je WBSO-mededeling uiterlijk 31 maart in! 12

Wil je meer weten over dit artikel?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

    Dien je WBSO-mededeling uiterlijk 31 maart in! 14
    Sjanne Wolterink
    Consultant duurzame energie