DHI – Demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten

DHI – Demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten 1

Heb jij internationale ambities en interesse in buitenlandse markten? Wil jij in het buitenland een project uitvoeren of investeren in een onderneming? Of mogelijke afnemers overtuigen van jouw technologie, product of dienst? Dan is DHI-regeling misschien wel interessant.

Wat is de DHI-regeling?
De DHI-regeling staat voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten en steunt mkb ondernemingen in Nederland en het Caribische gebied van Nederland succesvol te zijn op buitenlandse markten. Je kan hierbij subsidie aanvraag voor drie varianten:

Demonstratieprojecten – Je demonstreert een technologie, kapitaalgoed of dienst die jouw bedrijf aanbiedt op een buitenlandse markt. Met de demonstratie toon je de toegevoegde waarde en toepasbaarheid aan voor meerdere partijen, in een reële praktijksituatie.

Haalbaarheidsstudies – Het initiatief hierbij ligt bij een buitenlandse partner. De partner overweegt te investeren in de technologie, product of dienst van jouw bedrijf. Met een haalbaarheidsstudie onderzoek je of aanschaf haalbaar is.

Investeringsvoorbereidingsstudies – Hierbij ligt het initiatief bij de Nederlandse ondernemer. Het bedrijf onderzoekt middels een studie of de voorgenomen investering haalbaar is voor de buitenlandse markt.

Vragen? Neem contact op

Subsidiebudget
Het budget van deze regeling bedraagt € 9 miljoen. Waarvan € 4 miljoen beschikbaar is voor DGGF-landen en € 5 miljoen voor de overige landen.

De subsidie bedraagt 50% van de projectkosten met een maximum van € 200.000 voor demonstratieprojecten. Voor de haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten bedraagt de maximale subsidie € 100.000 per project.

De minimale subsidie voor een DHI-project is € 25.000. Dit betekent dat de subsidiabele projectkosten minimaal € 50.000 moeten zijn.

Indiening
De DHI-regeling staat open vanaf 15 januari 2020. Het selecteren van projecten die in aanmerking komen voor subsidie gebeurt via het ‘First come, first serve’ principe. Wil je kans maken om in aanmerking te komen, dan is een tijdige indiening van groot belang.

Geïnteresseerd?

Denk jij gebruik te kunnen maken van deze regeling of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via 055 843 48 15 of mail naar info@venntiv.com.

Onze opdrachtgevers

DHI – Demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten 3
DHI – Demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten 5
DHI – Demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten 7
DHI – Demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten 9
DHI – Demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten 11
DHI – Demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten 13

Wil je meer weten over dit artikel?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

    DHI – Demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten 15
    Sjanne Wolterink
    Consultant duurzame energie