De Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) Regeling
Wil je jouw innovatieve techniek om energie te besparen of CO2-uitstoot te verminderen demonstreren of testen binnen jouw bedrijf? De DEI+ regeling biedt diverse kansen voor verschillende maatregelen in de industrie, elektriciteitssector en gebouwde omgeving. Bijvoorbeeld voor afvang, gebruik en opslag van CO2, circulair omgaan met grondstoffen en materialen, minder energieverbruik, gebruik van hernieuwbare energie, flexibel omgaan met energie of voor lokale infrastructuur als een stroom- of warmtenetwerk. Benieuwd of jij gebruik kunt maken van deze regeling? Lees dan snel verder.
Over de DEI+ regeling
De DEI+ regeling is ontworpen om bedrijven te ondersteunen bij het ontwikkelen van innovatieve projecten die gericht zijn op energie- en klimaatverbeteringen. De belangrijkste doelen zijn de vermindering van CO2-uitstoot, bevordering van de overgang naar een duurzame energiebron, verbetering van energie-efficiëntie en bijdragen aan een circulaire economie.
Wie komt er in aanmerking voor de DEI+ regeling?
Bedrijven, onderzoeksinstellingen en samenwerkingsverbanden van deze partijen.
Innovatiethema’s
Je kunt subsidie krijgen als jouw innovatie een pilotproject of een demonstratieproject is. Daarnaast moet het project vallen binnen onderstaande subsidiethema’s:
- Afvang, gebruik en opslag CO₂ (CCUS)
- Circulaire economie
- Energie-efficiëntie anders dan in gebouwen
- Bevordering van energie uit hernieuwbare bronnen
- Flexibilisering van het energiesysteem
- Lokale infrastructuur
- Andere CO₂-verminderende maatregelen in de industrie, elektriciteitssector of gebouwde omgeving
Voor meer informatie over de verschillende subsidiethema’s zie DEI+ regeling.
Voorwaarden en subsidiebijdrage
Subsidiebedragen: De hoogte van de subsidie hangt af van het type project en de verwachte impact. De subsidie kan oplopen tot maximaal € 30 miljoen.
Voorwaarden: Projecten moeten innovatief zijn, een duidelijk implementatieplan hebben en aantoonbare voordelen bieden voor energie- en klimaatdoelstellingen. De maximale looptijd van het project bedraagt 4 jaar.
Openstelling
Deze regeling is opengesteld vanaf 21 november 2023 en sluit op 29 augustus 2024. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst en zolang het beschikbare budget nog niet is uitgeput.
Meer weten?
Denk jij gebruik te kunnen maken van deze regeling of wil je meer informatie? Wij helpen je graag om van deze kans gebruik te maken en je innovatieve ambities waar te maken. Neem contact met ons op via 055 843 48 15 of mail naar info@venntiv.com.
Onze opdrachtgevers
Wil je meer weten?
Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.