Aanschafsubsidie voor nieuwe elektrische bedrijfswagen via de SEBA

Aanschafsubsidie voor nieuwe elektrische bedrijfswagen via de SEBA

Als bedrijf of organisatie kan je sinds 2021 tot € 5.000 aanschafsubsidie krijgen op een nieuwe elektrische bedrijfswagen. De subsidie heet officieel: Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Hiermee stimuleert de overheid bedrijven en non-profits om over te stappen naar een elektrische bestelauto. Met als doel de CO2-uitstoot van goederenvervoer terug te dringen. Wat is de SEBA-subsidie precies, hoe kan je subsidie aanvragen en wat zijn de voorwaarden? Wij zetten alles voor je op een rij.

De regeling

De SEBA regeling geldt voor nieuwe, niet-geregistreerde elektrische bedrijfswagens met voertuigcode N1 en N2 tot 4.250 kg, die bestemd zijn voor goederenvervoer. Personenvervoer is dus uitgesloten van de regeling. Het subsidiebedrag is 10% van de nieuwprijs van de bedrijfswagen, met een maximum van € 5.000.

De subsidie

 1. Voertuigcategorie N1: de subsidie is 10% van de netto catalogusprijs (exclusief btw, inclusief bpm plus opties aangebracht voor afgifte kenteken) tot een maximum van € 5.000 voor iedere bedrijfsauto. Voor kleine ondernemingen en non-profitinstellingen is het 12%.
 2. Voertuigcategorie N2 (maximum gewicht tot 4.250 kg): De subsidie is 10% van de verkoopprijs zonder btw zoals in de overeenkomst staat, met een maximum van € 5.000 voor iedere bedrijfsauto. Voor kleine ondernemingen en non-profitinstellingen is het 12%.
Vragen? Neem contact op

Aanvragen en voorwaarden

Voor de aanvraag van de SEBA-subsidie is een koopovereenkomst nodig. Wil je een elektrische bedrijfsauto leasen? Dan vraagt de leasemaatschappij de subsidie voor je aan. Koop je zelf een nieuwe elektrische bedrijfswagen of kies je voor financiële lease? Dan moet je zelf de subsidie aanvragen.

Voorwaarden van de SEBA-subsidie

Om in aanmerking te komen voor de SEBA-regeling moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • Je koopt of least een nieuwe elektrische bedrijfswagen met een catalogusprijs vanaf € 20.000;
 • De bedrijfswagen valt onder voertuigcode N1 of N2 tot 4.250 kg en is alleen bestemd voor goederenvervoer. Bij N1-bestelauto’s geldt een actieradius van minimaal 100 kilometer;
 • De bestelauto moet minimaal 3 jaar op naam staan.

Wanneer kan ik subsidie aanvragen?

De SEBA-regeling loopt van 15 maart 2021 tot en met 2025. Je kan de subsidie aanvragen zolang er geld in de subsidiepot zit. Maar wees er op tijd bij, want op = op. Elk jaar wordt de subsidiepot aangevuld met een steeds lager bedrag, omdat er steeds meer en ook goedkopere elektrische bestelbussen te koop zijn.

Denk jij gebruik te kunnen maken deze regeling of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via 055 843 48 15 of mail naar info@venntiv.com.

Onze opdrachtgevers

Aanschafsubsidie voor nieuwe elektrische bedrijfswagen via de SEBA 2
Aanschafsubsidie voor nieuwe elektrische bedrijfswagen via de SEBA 4
Aanschafsubsidie voor nieuwe elektrische bedrijfswagen via de SEBA 6
Aanschafsubsidie voor nieuwe elektrische bedrijfswagen via de SEBA 8
Aanschafsubsidie voor nieuwe elektrische bedrijfswagen via de SEBA 10
Aanschafsubsidie voor nieuwe elektrische bedrijfswagen via de SEBA 12

Wil je meer weten over dit artikel?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

  Aanschafsubsidie voor nieuwe elektrische bedrijfswagen via de SEBA 14
  Sjanne Wolterink
  Consultant duurzame energie