Uppact – We recycle the unrecyclable

Uppact is een jonge onderneming dat met haar innovatieve en unieke UnWastor technologie moeilijk te recyclen afvalstromen wil verwerken tot nieuwe materialen en recyclebare producten. Dit doen ze door plastic en textiel afvalstromen ongesorteerd, ongewassen en ongeshredderd onder druk en met frictie te smelten en verwerken naar hoogwaardige nieuwe rPT materialen met unieke eigenschappen en karakteristieken. Zo wordt er nieuw leven in afgedankte en afgeschreven plasticafval geblazen en kan er écht impact gemaakt worden.

De onderneming is zeer ambitieus en wil naar een 100% circulaire wereld met zero waste. Momenteel lopen er verschillende projecten waaronder het verwerken van plasticafval in het Waddengebied, bedrijfsafval en licht medisch afval in Groningen, en verschillende kunststofstromen zoals gemengde (huishoudelijk) afval. Voor het verwerken van maritiem afval in het Waddengebied is inmiddels financiële ondersteuning van de Waddenfonds met succes verkregen. Het ultieme doel is om jaarlijks 500 miljoen kg plastic en textiel te unwasten en daarmee tweemaal zoveel CO2 te besparen.

Website UppactToegepaste subsidies
Uppact

Bij deze case zijn de volgende Sustainable Development Goals van toepassing:

Uppact 2

Strategisch partnerschap

Begin 2022 is Uppact de samenwerking aangegaan met Venntiv en als strategische partner ondersteunt Venntiv de onderneming met het identificeren en realiseren van financierings- en subsidiemogelijkheden. Zo zijn er al WBSO- en MIT Haalbaarheidsprojecten positief beschikt en loopt er een TSE Energiestudies aanvraag bij de RVO. Wij ontzorgen Uppact gedurende het gehele aanvraagtraject zodat de onderneming volledig kan focussen op haar kernactiviteiten. We onderhouden een nauwe en actieve samenwerking met elkaar en kijken uit naar de voortzetting van deze relatie voor de toekomst!

Vragen? Neem contact op

De opdrachtgever aan het woord

“Het subsidielandschap is een groot oerwoud waarbij je soms door de bomen het bos niet meer ziet. We zijn blij met de manier waarop Venntiv ons meeneemt en ondersteunt met het vinden van financiering en subsidie. Wat zij doen is een vak apart en we zijn tevreden over onze samenwerking.”
Uppact 4

Jan Jaap Folmer, CEO & Co-Founder Uppact

Toegepaste subsidies in de case

Uppact 6

WBSO

Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO ) is een fiscale regeling die innovatie stimuleert. De Nederlandse overheid compenseert een deel van de loonkosten, overige kosten en uitgaven voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O), ook wel Research & Development (R&D).
MIT haalbaarheid

MIT Haalbaarheid

De MIT is een regeling om innovatie bij het midden- en kleinbedrijf te stimuleren, waarbij verschillende technologiegebieden samenwerken. Vanwege het beperkte budget en de vaak krappe aanvraagtermijn is een focus op kwaliteit van groot belang.

Onze opdrachtgevers

Uppact 9
Uppact 11
Uppact 13
Uppact 15
Uppact 17
Uppact 19

Wil je meer weten over deze case?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.