Unified International – Vliegen op waterstof wordt écht realiteit

De luchtvaartindustrie heeft de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt op het gebied van duurzame technologieën. Vliegen op waterstof wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende alternatieven voor traditionele vliegtuigbrandstoffen. Bij verbranding van waterstof wordt alleen waterdamp uitgestoten, waardoor er geen schadelijke stoffen in de atmosfeer terechtkomen. Dit is vooral belangrijk omdat de luchtvaartindustrie een van de grootste uitstoters van broeikasgassen is. Hoewel er nog veel uitdagingen zijn om waterstof als brandstof voor vliegtuigen op grote schaal te implementeren, is het een veelbelovend alternatief dat verdere ontwikkeling en onderzoek verdient.

Unified International is een Boutique Consultancy Bedrijf actief in onder andere de luchtvaart maakindustrie. Unified International is opgericht in 2015 en gespecialiseerd in high-end consultancy services op het snijvlak van de markt en techniek. Het ondersteunt klanten met expertise op het gebied van strategische bedrijfsontwikkeling in de lucht- en ruimtevaartindustrie en de defensie markt. Op dit moment houdt Unified International zich bezig met de ontwikkeling van een waterstofvliegtuig binnen het HAPPS project.

Website Unified InternationalToegepaste subsidies
full frame shot of  cloudscape with a plane flying over.

Bij deze case zijn de volgende Sustainable Development Goals van toepassing:

Unified International

Strategisch advies en ondersteuning bij aanvraagtrajecten

Voor de realisatie van – onder andere – dit project heeft Unified aan Venntiv gevraagd ondersteuning te bieden bij het opzetten van een subsidiestrategie en ondersteuning te bieden in de aanvraagtrajecten.

Op basis van de opgezette subsidiestrategie heeft Unified International succesvol voor meerdere MIT, DKTI en DHI aanvragen subsidie verkregen. Ook wordt er momenteel hard gewerkt aan een Kansen voor West aanvraag. Door het ontwikkelen van een slimme mix van subsidies kan Venntiv, Unified International optimaal ondersteunen in het behalen van haar duurzame doelen.

Vragen? Neem contact op

De opdrachtgever aan het woord

“Venntiv is een professionele adviseur waar het gaat om overheidsprogramma's. Scherp, flexibel, goed op de hoogte en een adequaat inlevingsvermogen in onze diensten. Zo missen wij geen kansen en kunnen wij ons blijven focussen op onze core-business” Daarnaast een heeft Venntiv een plezierig team om mee samen te werken.”
Unified International 2

Michel van Ierland, Managing Partner Unified International

Toegepaste subsidies in de case

MIT haalbaarheid

MIT Haalbaarheid

De MIT is een regeling om innovatie bij het midden- en kleinbedrijf te stimuleren, waarbij verschillende technologiegebieden samenwerken. Vanwege het beperkte budget en de vaak krappe aanvraagtermijn is een focus op kwaliteit van groot belang.
Unified International 5

DKTI

Heeft jouw organisatie een transportoplossing met een lage of geen CO2-uitstoot? Of wil je samen met andere organisaties kennis opdoen met de inzet van zero-emissie (ZE) vrachtwagens, transportmiddelen of mobiele werktuigen? Via de Demonstratieregeling Klimaat Technologieën en Innovaties (DKTI-Transport) kun je in aanmerking komen voor subsidie.
Ontdek internationale groeimogelijkheden met DHI-subsidie!

DHI

Heb je internationale ambities en interesse in opkomende, reeds ontwikkelde of ontwikkelingsmarkten? Wil je mogelijke afnemers overtuigen van jouw technologie? Of wil je daar een project uitvoeren of investeren in een onderneming? Dan is de DHI subsidie wellicht interessant voor je.

Onze opdrachtgevers

Unified International 8
Unified International 10
Unified International 12
Unified International 14
Unified International 16
Unified International 18

Wil je meer weten over deze case?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

    Unified International 20
    Sjanne Wolterink
    Consultant duurzame energie