SolarDuck

SolarDuck – Electrifying the world with offshore floating solar

SolarDuck heeft de ambitie de wereld te voorzien van betaalbare, duurzame en schone zonne-energie. Het bedrijf is in 2018 opgericht door een groep Nederlandse topondernemers. Met een sterke achtergrond in de maritieme en zonne-industrie ontwikkelen ze schaalbare, zeewaardige oplossingen om offshore massaal elektriciteit te produceren.

Als start-up was SolarDuck opzoek naar manieren om het startkapitaal van de onderneming te financieren. Eén van de financiële hulpmiddelen waarvan starters gebruik kunnen maken zijn subsidies. Echter is het Nederlandse subsidielandschap dermate groot dat een startende ondernemer vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Om deze reden ging SolarDuck in 2019 op zoek naar een strategische partner, een subsidieadviseur die de ambities van de onderneming begrijpt en op basis daarvan gevraagd en soms ook ongevraagd met tips en adviezen komt op het terrein van subsidies die aansluiten bij hun ambities. Venntiv heeft voor SolarDuck per Technological Readiness Level (TRL) de subsidiemogelijkheden in kaart gebracht. 

Website SolarDuckToegepaste subsidies
SolarDuck

Bij deze case zijn de volgende Sustainable Development Goals van toepassing:

Solarduck 1

Samen verwezenlijken we ambities

3 jaar later heeft SolarDuck in 2021 haar eerste drijvende zonneplatform gelanceerd (King Eider) en worden de stappen gezet om eind van het jaar het eerste drijvende offshore platform te ontwikkelen. Om dit mogelijk te maken heeft SolarDuck samen met Venntiv verschillende subsidies aangevraagd waaronder de MIT-regeling. Binnen de MIT regeling zijn er twee subsidies waarbij eerst de haalbaarheid van het innovatieve drijvende platform getest kon worden via de MIT haalbaarheid, en vervolgens de ontwikkeling van het platform echt uitgevoerd kon worden via de MIT R&D-samenwerking. Inmiddels werken SolarDuck en Venntiv al een aantal jaar samen, met vele successen als gevolg.

Vragen? Neem contact op

Toegepaste subsidies in de case

MIT haalbaarheid

MIT Haalbaarheid

De MIT is een regeling om innovatie bij het midden- en kleinbedrijf te stimuleren, waarbij verschillende technologiegebieden samenwerken. Vanwege het beperkte budget en de vaak krappe aanvraagtermijn is een focus op kwaliteit van groot belang.
MIT R&D-samenwerkingsprojecten

MIT R&D-samenwerking

MIT is een regeling om innovatie bij het midden- en kleinbedrijf te stimuleren, waarbij verschillende technologiegebieden samenwerken. Vanwege het beperkte budget en de vaak krappe aanvraagtermijn is een focus op kwaliteit van groot belang.

Onze opdrachtgevers

SolarDuck 3
SolarDuck 5
SolarDuck 7
SolarDuck 9
SolarDuck 11
SolarDuck 13

Wil je meer weten over deze case?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

    SolarDuck 15
    Sjanne Wolterink
    Consultant duurzame energie