PreZero – Verder denken voor een duurzaam morgen

PreZero is een internationale milieudienstverlener die zich inzet voor het verminderen van afval en het gebruik van natuurlijke grondstoffen door te streven naar ‘100% recycling’. In 2019 deed het bedrijf zijn intrede op de Nederlandse markt, hier zijn ze verantwoordelijk voor het inzamelen van afval van 530.000 huishoudens en 80.000 bedrijven en instellingen. Bij PreZero zamelen ze afval gescheiden in, dit wordt gesorteerd en bewerkt tot grondstoffen waar nieuwe producten van worden gemaakt. Zoveel mogelijk recycling en zo min mogelijk verspilling. Zo werken ze aan het bereiken van zero waste: gesloten kringlopen zonder verspilling van grondstoffen. En dat is hard nodig als we onze aarde nog lang willen blijven gebruiken.

Website PreZeroToegepaste subsidies
Prezero case1

Bij deze case zijn de volgende Sustainable Development Goals van toepassing:

Prezero

Dé aanjager van innovatie in de afvalbranche

In 2019 had PreZero het doel om het meest geavanceerde PMD-sorteercentrum van Nederland neer te zetten. Om dit te realiseren zocht PreZero ondersteuning bij Venntiv in het zoeken naar passende subsidiemogelijkheden. Na een uitgebreide analyse van het project zijn wij uitgekomen bij de Demonstratie Energie Klimaatinnovatie (DEI) subsidie. Deze regeling sloot goed aan op de fase en de omvang waarin het project zich bevond.

Zero waste, zero zorgen

Terwijl PreZero groeit, blijft Venntiv strategisch meedenken op subsidie niveau. Waar het allemaal begon met een succesvolle eerste DEI aanvraag voor de PMD-sorteerfabriek in Zwolle, hebben wij de afgelopen jaren op verschillende gebieden meerdere succesvolle subsidie aanvragen ingediend. Van subsidies voor het verduurzamen van het wagenpark (MIA Vamil), verbouwingen en het opnieuw neerzetten van het sorteercentrum na brand (TSE, DEI+).

Vragen? Neem contact op

De opdrachtgever aan het woord

"Sinds 2019 werken Venntiv en PreZero succesvol samen, steeds met het doel om met behulp van financiering de best mogelijke milieutechnologie in Nederland te implementeren om grondstoffenkringlopen te sluiten en zo met name kunststoffen en andere recyclebare stoffen systematisch te recyclen. De samenwerking met Venntiv is altijd zeer professioneel, altijd doelgericht en zeer plezierig.
PreZero

David Derksen, Commercial Manager PreZero

Toegepaste subsidies in de case

DEI+ Circulaire Economie

DEI+ subsidie

DEI+ (Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie) is een subsidieregeling van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Nederland, die gericht is op het stimuleren van innovatieve energieprojecten en het versnellen van de energietransitie.
PreZero 3

MIA\Vamil

Wil jij als ondernemer investeren in een duurzame en/of milieuvriendelijk bedrijfsmiddel? Maak dan gebruik van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Je krijgt met de MIA\VAMIL fiscaal voordeel voor bedrijfsmiddelen die op de Milieulijst staan.

Onze opdrachtgevers

PreZero 5
PreZero 7
PreZero 9
PreZero 11
PreZero 13
PreZero 15

Wil je meer weten over deze case?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

    PreZero 17
    Siegfried Doetjes
    Managing director