Leadax – De meest duurzame dakbedekking

Leadax is een echte aanjager van de circulaire economie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van circulaire producten uit onbestemd afval die de waterafdichting van gebouwen waarborgen. Daarmee kunnen oude fossiele producten als loodslabben of bitumen dakbedekking worden vervangen. De unieke innovatie van Leadax krijgt nationaal en internationaal erkenning. Zo heeft het bedrijf de ING Circulair Ondernemenprijs gewonnen en waren ze in 2021/2022 op de Wereldtentoonstelling in Dubai actief.

Voor ontwikkelaars en producten van zulke innovatieve producten zijn er vaak mogelijkheden met betrekking tot subsidie. Daarom klopte Leadax bij Venntiv aan om de mogelijkheden te onderzoeken. Na een goede kennismaking, een analyse van het bedrijf en de technische ontwikkelingen is een subsidiestrategie opgesteld. Op basis van de fase waarin Leadax zich bevond en haar ambities is toen besloten om een DEI+ Circulaire Economie-subsidie aan te vragen. Deze regeling stimuleert MKB bedrijven om afval te recyclen, producten of onderdelen te hergebruiken en/of (biobased) alternatieven te ontwikkelen voor fossiele grondstoffen.

Website LeadaxToegepaste subsidies
Leadax

Bij deze case zijn de volgende Sustainable Development Goals van toepassing:

Leadax 2
Leadax 4

Het traject sloot perfect aan op de wensen en ambities van Leadax

Het bedrijf beschikte al over een productielijn voor haar duurzame loodvervanger (Leadax Flashing) en dakbedekking (Leadax Roov), maar ambieerde om de totale afvalpositie PVB te kunnen hergebruiken. En bovendien de supply chain eenvoudiger te maken, zeker gezien de volumemarkt die dakbedekking wereldwijd is. Na een oriënterende fase waarin de projectkaders werden vastgesteld, heeft Venntiv de optimale aansluiting binnen de DEI+ regeling gezocht. Door de juiste aspecten van het project te belichten kon Venntiv zelfs een hoger subsidiepercentage en bedrag realiseren dan initieel gedacht. Uiteindelijk heeft de goede samenwerking tussen Leadax en Venntiv ertoe geleidt dat er een kwalitatief goede subsidie aanvraag opgeleverd kon worden die positief beoordeeld werd.

Vragen? Neem contact op

De opdrachtgever aan het woord

“Venntiv denkt altijd creatief mee over de financieringsmogelijkheden voor onze projecten. Zo missen wij geen kansen en wordt het gehele proces uit handen genomen. Hiermee kunnen wij ons focussen op het ontwikkelen en uitbouwen van onze concepten”.
Leadax 6

Henk-Jan Lip, CFO Leadax

Toegepaste subsidies in de case

DEI+ Circulaire Economie

DEI+ subsidie

DEI+ (Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie) is een subsidieregeling van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Nederland, die gericht is op het stimuleren van innovatieve energieprojecten en het versnellen van de energietransitie.

Onze opdrachtgevers

Leadax 9
Leadax 11
Leadax 13
Leadax 15
Leadax 17
Leadax 19

Wil je meer weten over deze case?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

    Leadax 21
    Sjanne Wolterink
    Consultant duurzame energie