ECS Holland

ECS Holland – The future of a clean world tomorrow!

Op bouwplaatsen wordt de uitstoot vooral veroorzaakt door machines die door diesel worden aangedreven. Zware mobiele machines, zoals bouwkranen en heimachines zijn voor een groot deel van het bouwmaterieel verantwoordelijk voor de CO2-uitstoot. Een methode om emissieloze bouwmachines in te zetten is apparatuur te elektrificeren. Ofwel bestaande fossiel aangedreven apparatuur worden ontdaan van de dieselmotor en worden voorzien van een batterij/accupakket en een elektrisch aandrijfsysteem met een elektromotor.

Op deze manier zouden (zware) bouwmachines emissieloos moeten kunnen opereren. Het probleem is dat veelal de laadinfrastructuur op de bouwplaatsen om de elektrische bouwmachines tussendoor of in de nacht weer op te laden, ontbreekt. Zeker gezien de grootte van de batterijpakketten is er voldoende krachtstroom noodzakelijk die niet op alle bouwplaatsen voorhanden is. Hierdoor kunnen elektrische bouwmachines niet langdurig opereren.

Website ECSToegepaste subsidies
ECS Holland

Bij deze case zijn de volgende Sustainable Development Goals van toepassing:

ECS Holland

Missie ECS: Nederland CO2 neutraal te maken!

ECS Holland is een innovatieve elektrificatiebedrijf. Ze hebben verschillende systemen ontwikkelt om zware bouwmachines te elektrificeren, zodat de werkzaamheden CO2 neutraal kunnen worden uitgevoerd en aan de stikstof eis voldaan kan worden. Begonnen als een pionier kreeg Erwin Bruintjes het idee om een hijskraan te elektrificeren. Met hulp uit andere sectoren draaide de eerste mobiele torenkraan ter wereld in 2020 volledig op zijn eigen accu’s. Hier bleef het alleen niet bij, ECS Holland was geboren. Van (elektro)monteurs en engineers tot ontwikkelaars sloten zich aan bij ECS en vormen samen een professioneel team wat maar een missie heeft: Nederland CO2 neutraal te maken!

Voor het project van ECS Holland en consortium heeft Venntiv succesvol een SSEB subsidie aangevraagd, specifiek de innovatiesubsidie voor een haalbaarheidsstudie.

Vragen? Neem contact op

De opdrachtgever aan het woord

“Een eerdere subsidieaanvraag die we met een andere adviseur hadden ingediend was helaas afgewezen. Venntiv attendeerde ons op het SSEB innovatie programma en heeft daarvoor wel een scorende aanvraag geschreven. Daardoor kon het project in samenwerking met onze partners doorgang vinden en kunnen we ’s werelds eerste waterstof aangedreven mobiele torenkraan demonstreren."
ECS Holland 2

Erwin Bruintjes, CEO ECS Holland

Toegepaste subsidies in de case

Onze opdrachtgevers

ECS Holland 4
ECS Holland 6
ECS Holland 8
ECS Holland 10
ECS Holland 12
ECS Holland 14

Wil je meer weten over deze case?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.