Arma Keukens en Sanitair

Begin 2018 maakten wij kennis met Willem van Lit en Wouter Roordink van Arma Keukens en Sanitair B.V. (Arma) te Nunspeet. Arma verzorgt al jarenlang prachtige keukens en badkamers in allerlei stijlen in de wijde regio. Ten tijde van onze kennismaking waren zij nog gevestigd aan de Galvaniweg. Door de groei van Arma begon het bestaande pand echter te klein te worden. Reden om op zoek te gaan naar alternatieve huisvesting.

Al snel werd een geschikt kavel gevonden op het nieuwe industrieterrein De Kolk, eveneens in Nunspeet. Nu moest er echter nog worden nagedacht over hoe het pand eruit moest komen te zien. Niet alleen esthetisch maar ook energetisch. Arma heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het nieuwe pand moest dan ook passen bij dit ideaal, uiteraard zonder concessies te doen aan de praktische wensen om uit te kunnen breiden en de functies van assemblage, opslag, showroom en kantoor beter te kunnen combineren. Samen met de architect, de bouwaannemer en een installatietechnisch adviesbureau is gewerkt aan een ontwerp dat aan al die eisen kon voldoen.

Website LeadaxToegepaste subsidies
Arma

Bij deze case zijn de volgende Sustainable Development Goals van toepassing:

arma dak
arma laadpalen

Omdat een extra stapje richting duurzaamheid zetten en meer doen dan alleen voldoen aan het bouwbesluit nu eenmaal (aanzienlijke) additionele investeringen vergt, is aan Venntiv gevraagd om te onderzoeken of er subsidies en andere regelingen zijn die hier in tegemoet kunnen komen. Het gemeenschappelijke doel wat we daarbij hebben geformuleerd is “Het optimale uit subsidies halen”. Venntiv heeft daarbij in eerste instantie geholpen om overzicht te scheppen in de grote hoeveelheid subsidies. Daarna hebben we gezamenlijk bepaald welke subsidiemix optimaal zou zijn voor de businesscase van Arma. Daarbij is helder uiteengezet welke additionele investeringen er nodig waren om een bepaald duurzaamheidsniveau te behalen en welke voordelen in de vorm van subsidies, fiscale regelingen en financieringsmogelijkheden daar tegenover zouden staan.

Na het bepalen van de subsidiestrategie heeft Venntiv alle subsidieaanvragen van A tot Z geregeld. Daarmee is een mooie bijdrage geleverd aan de realisatie van het nieuwe pand aan de Kering 6 te Nunspeet, waar maar liefst ruim 1.800 m² aan showroom wordt gecombineerd met voldoende ruimte voor kantoren en magazijn!. Dit alles in een energiezuinig, duurzaam en toekomstbestendig gebouw!

Vragen? Neem contact op

De opdrachtgever aan het woord

“Fijne samenwerking, adequate opvolging en heldere terugkoppeling over voortgang."
Arma Keukens en Sanitair

Willem van Lit, Directeur Arma Keukens en Sanitair

Toegepaste subsidies in de case

Arma Keukens en Sanitair 2

MIA\Vamil

Wil jij als ondernemer investeren in een duurzame en/of milieuvriendelijk bedrijfsmiddel? Maak dan gebruik van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Je krijgt met de MIA\VAMIL fiscaal voordeel voor bedrijfsmiddelen die op de Milieulijst staan.
Arma Keukens en Sanitair 4

ISDE

De ISDE-regeling staat voor Investeringssubsidie duurzame energie. Met deze regeling stimuleert de Rijksoverheid Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte.

Onze opdrachtgevers

Arma Keukens en Sanitair 6
Arma Keukens en Sanitair 8
Arma Keukens en Sanitair 10
Arma Keukens en Sanitair 12
Arma Keukens en Sanitair 14
Arma Keukens en Sanitair 16

Wil je meer weten over deze case?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.