​VIDA - zoekt innovaties voor de Food-industrie.

Value-added Innovation in fooD chAins (VIDA) verstrekt subsidievouchers aan innovatieve bedrijven die komen met grensverleggende innovaties op het gebied van waterrecycling of energie en procesefficiency . Het project VIDA wordt gefinancierd met een bijdrage uit het Europese Horizon 2020 programma voor onderzoek en ontwikkeling.

Voor wie zijn de VIDA-vouchers bedoelt?
Mkb’s die werkzaam zijn in de sectoren – Food, Water, Energie en de KET-sector komen in aanmerking. Bedrijven moeten gevestigd zijn in Denemarken, Duitsland, Nederland, Portugal, Tsjechië, de Spaanse regio Aragon of de Italiaanse regio Lombardije of lid zijn van het VIDA-cluster.

Budget en vouchers
Een bedrag van € 3.375.000 wordt beschikbaar gesteld, verdeeld onder 3 verschillende vouchers. Bedrijven mogen meerdere aanvragen doen, maar niet meer dan € 60.000 aan steun ontvangen.

  • Innovation Support Vouchers (ISV) - € 125.000
    De maximale subsidiewaarde bedraagt € 5.000 en is bedoelt als steun voor mkb-bedrijven die toegang willen tot de kennis en expertise van een externe partij.
  • Validation Voucher (VV) - 250.000
    De maximale subsidiewaarde bedraagt € 25.000 en is bedoelt voor mkb’s die hun nieuwe innovatieve technologieën willen laten valideren bij een testfaciliteit.
  • Demonstration Voucher (DV) - € 3 miljoen
    De demonstration voucher is alleen aan te vragen aan de hand van een samenwerkingsproject, waarbij tenminste 2 mkb’s betrokken moeten zijn plus een potentiële gebruiker om de nieuwe ontwikkelingen te demonstreren. De maximale subsidiewaarde bedraagt tot € 250.000 waarvan maximaal € 60.000 per begunstigde.

Meer weten?
Wil je meer informatie, neem gerust contact met ons op via 055 843 4815 of mail naar info@venntiv.com