Slaagkans SME Instrument (concept en haalbaarheidsbeoordeling) 8,5%.

Het mkb-instrument richt zich op alle soorten innovatieve mkb'ers die de ambitie hebben om zich verder te ontwikkelen, te groeien en hun activiteiten te internationaliseren. Het instrument wordt ingezet voor alle categorieën van innovatie, ook voor niet-technologische en sociale innovatie en innovatie met betrekking tot diensten, mits elke activiteit een duidelijke Europese meerwaarde heeft.

De toegekende financiering bedraagt € 50.000 per haalbaarheidsproject (lump sum, 70% van de projectkosten). Op zich een meer dan gemiddeld subsidiepercentage. Echter, als we dat afzetten tegen de gemiddelde slaagkans – 283 succesvolle aanvragen ten opzichte van de 3299 ingediende voorstellen – is het indienen alleen zinvol als je een project hebt dat echt een impact kan maken.

Aan de gehonoreerde aanvragen (van de op 5 september 2019 gesloten laatste aanvraagperiode voor fase 1-onderzoek) zijn in totaal 287 mkb-bedrijven uit 31 verschillende landen verbonden. Onder de gehonoreerden bevinden zich veertien Nederlandse mkb'ers. Best scorende landen zijn Spanje (48 toekenningen), Italië (30) en Zwitserland (28).

Heb je een project dat een Europese impact kan maken en ben je geïnteresseerd om te kijken of jouw project ook voor het vernieuwde subsidieprogramma in aanmerking kan komen, neem dan contact op met één van onze adviseurs via telefoonnummer 055 843 48 15. Samen met jou kijken we of we een goede slaagkans hebben.