Nieuwe oproep Interreg Vlaanderen-Nederland.

Het Interreg Vlaanderen-Nederland programma, gefinancierd vanuit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) loopt van 2014 tot aan 2020 heeft een nieuwe en vermoedelijk laatste ronde geopend op 1 oktober 2019.

MKB-ers, kennisinstelling en andere bedrijven met een project gericht op duurzame energie, binnen Vlaanderen-Nederland kunnen in aanmerking komen. In Vlaanderen geldt dit voor de provincies: Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Aan de Nederlandse zijde zijn dit de provincies: Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Met een innovatief project moet bijvoorbeeld een nieuwe techniek of toepassingsmogelijkheid worden gedemonstreerd.

Budget en indienen

Het budget voor deze oproep bedraagt tussen de € 2,5 en € 4 miljoen. De projectkosten zullen tot maximaal 50% worden gedekt. Het indienen van een aanvraag bestaat uit twee stappen:

  • Het aanmelding van het project, dit kan tot uiterlijk 20 december 2019
  • De volledige aanvraag indienen, dit kan indien de vooraanmelding is goedgekeurd tot 15 mei 2020

De uiterste einddatum voor projecten om concrete resultaten te laten zien staat vast op 31 december 2022. Hierdoor dienen aanvragers rekening te houden met een uitvoeringstermijn van maximaal 2,5 jaar. Mede door dit punt, wordt er bij de aanmelding al om een beeld gevraagd van de projecttiming en eventuele risicofactoren.

Prioriteiten aanvraag ronde

Houd er rekening mee dat een samenwerking moet bestaan uit ten minste één Nederlandse en één Vlaamse onderneming. Daarnaast moet het project voldoen aan onderstaande eisen:

  • Het bevorderen van energie-efficiëntie en het gebruik van hernieuwbare energie binnen het bedrijfsleven
  • Het bevorderen van energie-efficiëntie en het gebruik van hernieuwbare energie in openbare infrastructuur, bijvoorbeeld bij openbare gebouwen en in de woningbouwsector
  • Bevordering van onderzoek, innovatie en adoptie van CO2-arme technologieën

Wil je meer weten over deze regeling? Neem dan contact op via telefoonnummer 055 843 48 15