Nieuwe aanvraagronde voor subsidieregeling circulaire ketenprojecten

Wil jij samen met andere mkb-ondernemers een circulair product of circulaire dienst ontwerpen? Dan hebben wij goed nieuws, want ook dit jaar kun je weer aan aanvraag indienen bij de subsidieregeling Circulaire Ketenprojecten. De regeling staat open vanaf 1 april tot en met 30 september 2021.

Voor wie?

Mkb-Ondernemers die via een samenwerkingsverband een product, dienst of businessmodel meer circulair ontwerpen, produceren of organiseren, zodat er minder grondstoffen worden verbruikt en minder CO2 wordt uitgestoten maken kans op subsidie. Een samenwerkingsverband moet bestaan uit minimaal drie en maximaal zes mkb-ondernemingen. Deze mkb-ondernemers dienen een andere rol te oplossen in het product- of materiaalketen.

Budget en subsidie

Na het succes van vorig jaar is het budget deze ronde verhoogd naar € 4,5 miljoen. De subsidiebijdrage is gelijk gebleven, de subsidiabele kosten voor een mkb-ondernemer bedraagt 50% met een maximum van € 20.000. Dit kan dus per project worden geopend tot een maximum van € 120.000, -.

Vragen? Neem contact op
Nieuwe aanvraagronde voor subsidieregeling circulaire ketenprojecten 1
Nieuwe aanvraagronde voor subsidieregeling circulaire ketenprojecten 3

Belangrijke voorwaarden

Enkele belangrijke voorwaarden die van toepassing zijn om in aanmerking te komen voor subsidie zijn de volgende:

 • Het circulaire ketenproject is gericht op realisatie van op de markt verhandelbare of toepasbare producten, processen, diensten of businessmodellen die bij applicatie leiden tot grondstoffenbesparing en reductie van CO2-uitstoot;
 • Het project gaat om experimentele ontwikkeling of om proces- en organisatie innovatie;
 • Doel van de subsidie is dat er samenwerking in ketens ontstaat. Daarom is de eis dat na afloop van uw project drie deelnemende ondernemers samenwerken. Het zijn partijen die een concrete rol hebben in de keten. Na het project blijven zij samenwerken aan bijvoorbeeld de marktintroductie of toepassing van het product, de dienst, het proces of het businessmodel dat je tijdens het project samen hebt ontwikkeld;
 • Het is verplicht een procesbegeleider aan te stellen die aantoonbare kennis en ervaring heeft op het gebied van circulaire economie. De procesbegeleider moet daarbij minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring hebben in het betreffende van ondernemingen op dit gebied;
 • De looptijd van het project bedraagt maximaal 2 jaar.

Openstelling en aanvragen

De regeling staat open voor aanvragen vanaf 1 april 2021 tot en met 30 september 2021. Aanvragen worden in behandeling genomen op basis van het ‘first come, first serve’ principe. Gezien het beoordelingssysteem én de populariteit van vorig jaar raden wij aan om tijdig te starten met de voorbereidingen.

Denk jij gebruik te kunnen maken van deze regeling of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via tel: 055 843 48 15 of mail naar info@venntiv.com.

Onze opdrachtgevers

Nieuwe aanvraagronde voor subsidieregeling circulaire ketenprojecten 5
Nieuwe aanvraagronde voor subsidieregeling circulaire ketenprojecten 7
Nieuwe aanvraagronde voor subsidieregeling circulaire ketenprojecten 9
Nieuwe aanvraagronde voor subsidieregeling circulaire ketenprojecten 11
Nieuwe aanvraagronde voor subsidieregeling circulaire ketenprojecten 13
Nieuwe aanvraagronde voor subsidieregeling circulaire ketenprojecten 15

Wil je meer weten over deze subsidie?

Neem contact met ons op! Dit kan via onderstaand formulier of neem direct contact op met onze expert.

  Nieuwe aanvraagronde voor subsidieregeling circulaire ketenprojecten 17
  Sjanne Wolterink
  Consultant duurzame energie