MIT-R&D Samenwerking 2020.

Ben jij een mkb-ondernemer en bezig met een innovatief project? Dan is de populaire regeling Mkb Innovatiestimulering Topsectoren wellicht iets voor jou. Binnen een R&D-samenwerkingsproject werken minstens twee mkb’ers aan het vernieuwen of ontwikkelen van een product, productieproces of dienst. De subsidie kan oplopen van minimaal € 50.000 voor een “klein” R&D-samenwerkingsproject tot maximaal € 350.000 voor een “groot” R&D-samenwerkingsproject.

Kom ik in aanmerking?

Het project moet vernieuwend zijn en passen binnen de doelstellingen van de topsectoren en de regionale agenda’s. Wij kunnen je project screenen op MIT-potentie. Ook als je nog geen samenwerkingspartner hebt is het verstandig om contact met ons op te nemen, want mogelijk kunnen wij jou vanuit het netwerk van Venntiv ondersteunen in het vinden van een geschikte partner.

Wat houdt MIT-subsidie in?

Een MIT-subsidie wordt verstrekt op de loonkosten, de aanschafkosten van machines en apparatuur, verbruikskosten en uitbestedingskosten (kosten van derden). Deze kosten moeten uiteraard worden gemaakt in het kader van een specifiek R&D project. MIT subsidieert 35% van deze kosten met een maximum van 350.000 euro per project (max 175.000 euro per deelnemende mkb’er). Een aanzienlijke bijdrage die een innovatieproject een flinke duw in de rug kan geven.

Instrument

Subsidie percentage

Maximale subsidie

R&D Samenwerking

35%

€ 350.000

De looptijd van een MIT-R&D samenwerkingsproject bedraagt maximaal 2 jaar. Het project bestaat uit industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling, uitgevoerd door een samenwerkingsverband van minimaal 2 mkb-ondernemers (elk voor eigen rekening en risico). De deelnemers aan het MIT-R&D-samenwerkingsverband vormen een evenwichtig samenwerkingsverband qua verdeling van de kosten en de inbreng van de deelnemers. Één deelnemer mag niet meer dan 70% van de kosten voor zijn rekening nemen.

Vraag nu subsidie aan:

De regeling gaat staat open sinds 11 juni 2020 en sluit op 10 september 2020 om 17.00 uur.

Geïnteresseerd?

Denk je gebruik te kunnen maken van deze regeling of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Leon Steenbergen op 06-25067773 of mail naar leon.steenbergen@venntiv.com.