100 miljoen beschikbaar voor nieuwe energiebesparing regeling mkb.

Het moet voor kleinere ondernemers in 2020 makkelijk worden om in aanmerking te komen voor een subsidie voor energiebesparende investeringen. Voorbeeld hiervan is investeren in zonnepanelen voor op hun winkel of bedrijfspand. De regeringscoalitie trek €100 miljoen uit voor dit plan.

Op dit moment lopen mkb ondernemers te vaak subsidie mis. Reden hiervoor is dat zij vaak te veel energie gebruiken om in aanmerking te komen voor particulieren regelingen en te weinig gebruiken voor regelingen bedoelt voor het bedrijfsleven.

De regeringspartijen VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie hebben gezamenlijk een wijzigingsvoorstel ingediend. Met de €100 miljoen die wordt vrijgemaakt vanuit een reserve op de begroting die bedoelt is voor duurzame energie, moet een subsidieregeling ontstaan waarvan kleine ondernemers profiteren.

Het is momenteel nog niet duidelijk hoe de regeling er uit komt te zien. De regering zal dit plan eerst verder uit moeten werken. Wel is duidelijk dat de regeringspartijen willen dat ondernemers al vanaf volgend jaar gebruik kunnen maken van deze regeling.