Wereldwijd zijn er veel kleinschalige melkveehouders die geen toegang hebben tot betrouwbare koeling die de verse melk snel genoeg kan afkoelen om bederf door bacteriegroei te voorkomen. In Kenia brengen bijvoorbeeld meer dan een miljoen kleine boeren hun ochtendmelk naar verzamelcentra, maar de avondmelk wordt grotendeels verspild als gevolg van gebrek aan koeling (The University of Nottingham, 2015). Het gebrek aan koeling wordt veroorzaakt door de afwezigheid van een betrouwbare energie-infrastructuur. Naar verluidt verliezen boeren in Kenia tussen 10-20% van hun melk als gevolg van blootstelling aan hoge temperaturen (Egerton University, 2015).
Coolfinity heeft Venntiv ingeschakeld om een uitgebreide subsidiestrategie te ontwikkelen. Een subsidiestrategie die is opgehangen aan de Technology Readiness Levels. Zo kan er per ontwikkeling van Coolfinity gekeken worden in welke ontwikkelfase deze zich bevindt en welke subsidies daar strategisch voor kunnen worden ingezet. We starten in dit specifieke geval met het aanvragen van de MIT Haalbaarheid voor het onderzoeken van de technische en economische haalbaarheid van de voorgenomen innovatie.
Coolfintiy heeft via de MIT haalbaarheid de technische en economische haalbaarheid kunnen onderzoeken van de ontwikkeling van een betaalbare kleine koelkast (<100 liter), de solar-direct-drive IceVolt. Deze koelkast voor kleinschalige melkveehouders is in staat om snel en zonder stroom (’s nachts is er geen zonne-energie) warme avondmelk af te koelen.